Евродепутатът Александър Йорданов в специално интервю за Агенция Фокус по повод

...
Евродепутатът Александър Йорданов в специално интервю за Агенция Фокус по повод
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Ще искаме незабавно да се прекратят преговорите за членство на РСМ в ЕС

Евродепутатът Александър Йорданов в специално интервю за Агенция " Фокус " във връзка следващия побой над българин, този път в Охрид. Стана ясно тази нощ, че е пребит секретарят на културния клуб в Охрид - " Цар Борис III ". Той е със спукани прешлени, отоци и разрушена челюст в болница в Охрид.

Безпокоя ви още веднъж от Агенция " Фокус " по отношение на следващия побой над българин в Република Северна Македония. Този път е пребит Християн Тиндинков – секретар на Българския клуб " Цар Борис ІІІ “ в Охрид. Как бихте коментирал това?  

Рано сутринта се срещнах със случая, обсъдихме го дружно с сътрудника Андрей Ковачев, с който работим в Комисията по външна политика на Европейския парламент. Как да разясня случая? Преди всичко желая да кажа, че би трябвало доста ясно да бъдат изтъкнати главните аргументи, с цел да се стигне до това закононарушение, тъй като става дума за опит за ликвидиране, както и за други сходни случаи, които имахме. А главните аргументи за това събитие са три.

На първо място, това е антибългаризмът в македонската политика, който има десетилетни корени и е завещание от Югославския интервал на тази страна.

На второ място, това е македонската просветителна система, която е подчинена напълно на доктрината на македонизма, а както добре знаем, тази теория съставлява антибългаризъм в непрекъснато деяние.

Това е в действителност системата на лъжите и фалшификациите за България, които са навлезли доста надълбоко в образователното наличие и на практика са образователно всекидневие. Няма ден в македонско учебно заведение или университет, в който да не се приказва нещо против България или да не се преиначават обстоятелства и събития, които засягат българската история и респективно историята на този район.

Това е извънредно рисково, това е всекидневен мозъчен тероризъм, който се реализира в границите на просветителната система на Македония – тероризъм против България.

И не на последно място, на трето място, само че не на последно, това е ролята на медиите, които съответно на Северна Македония са се трансформирали, изключително в последните години, в един всекидневен рупор на антибългаризма.

И на всичко това би трябвало да се постави край и България би трябвало да престане със своята уклончива, мека, дипломатична прекомерно позиция.  

А българските евродепутати ще се обединят ли в този момент още веднъж в единна позиция по проблема и ще има ли изявления в Европарламента по този въпрос? И дали отново ще бъдат глухи служителите в Европа, до момента в който не се убие някой българин и не станат нещата към този момент кървави?  

Ние в действителност сме към този момент на прага на убийства. Това е последната бариера пред ликвидиране и ние, даже аз, доколкото съумях да се осведомявам, младежът е в доста тежко положение. Той е със спукани прешлени, с разрушена челюст, евентуално с кръвоизливи някакви вътрешни. И даже обменихме мисли с господин Ковачев незабавно – дали пък не би трябвало нашата страна да изпрати тези фамозни хеликоптери, които не знам имаме ли ги, нямаме ли ги...

Все още ги нямаме.  

… с цел да го пренесем тук в България, най-малко да знаем, че ще го спасим, тъй като нищо не може да се изключва от тези хора в Македония, те могат и да го умъртвят в болничното заведение в Македония, с цел да няма след това каузи и така нататък  

И службите бездействат, тъй като става табиет да бъдат пребивани българи.  

Абсолютно. Какво би трябвало да се направи? Обсъдихме още сутринта рано това, че е належащо да напишем още през днешния ден писмо до Европейската комисия и до комисаря за разширението Оливер Вархей, което да бъде изпратено от всички български евродепутати.

В момента аз това стартирам да вършим, стартирам да пиша. И в него ние би трябвало да излезем с една обща национално виновна неоправдателна позиция. Същевременно съм безусловно уверен, че България би трябвало да упорства и на Европейски парламент и пред Европейската комисия почналия, той полузапочнал действително преговорен развой с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз, да бъде преустановен неотложно до момента в който в тази страна не се реши въпросът с отношението към главното нейно население – българите.

Защото още веднъж дублирам и съм го казвал доста пъти: главното население на Република Северна Македония не са македонците, а българите, без значение дали и какъв брой огромна част от тях осъзнават този факт, че са българи, че са наследници на българите. Ние би трябвало да защитим българското население на Северна Македония с всички вероятни дипломатически средства.

И на първо време би трябвало да се желае преустановяване просто на всевъзможни диалози със Северна Македония до момента в който този въпрос в тази страна не бъде решен.

А той би трябвало да бъде решен в трите направления: посоката политиците да престанат с антибългаризма, посоката просветителната система да се промени и посоката медиите да стартират да приказват като същински европейски медии, а не медии от времето на комунистическа Югославия.

Това са нещата.

Същевременно това, което и аз мога да направя, още от понеделник ще слага въпроса на първо време в парламентарната група на Европейската национална партия на съвещание, по-късно ще го сложим на съвещание и на Комисията по външни работи на нейното съвещание, ще разкажем за случая на сътрудниците и ще потърсим тяхната поддръжка за една такава по-решителна, по-категорична политика по отношение на държавното управление, политиците и въобще дейностите на страната Северна Македония против европейска България.  

Много благодарим за този коментар. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР